Workshop desembrood Bakken
Desem is de oorsprong van het broodbakken. Het heeft iets magisch dat alleen bloem en water zoveel rijskracht kan ontwikkelen als je het goed onderhoudt. Het desem onderhouden is niet moeilijk, maar vereist wel commitment, en vrijwel dagelijkse inzet.
De cursus Desembrood bakken is verdeeld over 2 dagen. Een middag en een ochtend. In deze periode maken we een brood (volgens een niet kneden methode) en leren we een starter maken en onderhouden. Zoveel mogelijk nuances van het zuurdesembrood maken komen aan bod. In de middag mengen we het deeg en vormen we het brood waarna het snachts in de koeling kan rijzen. De eerste dag sluiten we af met een hapje en een drankje.
De volgende ochtend bakken we de broden af, bespreken het resultaat, onderhouden we de starter en beantwoorden we vragen. U hebt de mogelijkheid om deze workshop met een brunch af te sluiten. U krijgt een goed werkende starter mee naar huis om thuis verder te gaan met bakken en natuurlijk uw eerste zelfgebakken Desembrood! Ook kunt u bij ons een starterspakket met bloem, meel en rijsmandje bestellen.
Er kunnen maximaal 4 personen deelnemen.
Kosten van de workshop bij 4 personen zijn € 135,-- pp incl brunch.
Kosten bij 2 personen € 195,-- pp incl brunch.