De smaak te pakken...
In deze rubriek ga ik op zoek naar de smaken uit mijn jeugd. Mijn moeder gaf kooklessen en schreef kookboeken. Zij was een wandelende kookencyclopedie. Veel kreeg ik van haar letterlijk met de paplepel ingegoten. Dit staat aan de basis van wat ik later zelf ontwikkeld heb: mijn liefde voor eten, goede smaken en koken. Ik gebruik deze kennis nog dagelijks in ons bedrijf Pastorie De Waal
Mijn eerste taart. Oliebollen van Opa, appelbeignets met bierbeslag. Water uit de pomp op Duinrust (Texel). Feestjes van mijn moeder met heerlijke buffetten. Fonds in koken en monteren met boter. Zwappeltaart. Spinaziesoep. Geur van geroosterd brood uit de keuken van omi in Marlot. Stapels pannenkoeken. Paashaasjes uit de oven. Culinaire hoogstandjes in pop-up restaurant 'Ria's Droom'. Zo maar een greep uit de rode draad in mijn leven: eten koken en proeven.
Een deel van de teksten en recepten zijn eerder verschenen in 'De Weelder', het dorpsblad van De Waal